Hvordan lejer jeg en bolig?

Alt du skal vide om lejeprocessen
Vil du gerne leje en bolig hos os? Vi er her for dig gennem hele processen, og vi sørger for, at du får den information, du behøver.

Nedenfor har vi skitseret processen i 5 simple trin.

1Åbent Hus2Reservér3Underskriv5Indflytning4Opkrævning

1. Start med at booke en fremvisning eller tilmeld dig åbent hus

Hvis du gerne vil se boligen, inden du underskriver kontrakten, kan du booke en fremvisning eller tilmelde dig åbent hus. I begge tilfælde får du mulighed for at møde os, og vi kan besvare alle de spørgsmål, du måtte have.

Vi vil også gerne give dig mulighed for at leje en bolig, uden at du har set den. Så hvis du er sikker i din sag og ønsker at leje ubeset, kan du sende os en mail på [email protected], og så igangsætter vi processen.

2. Reservér drømmeboligen

Når du har du fundet drømmeboligen, er der ikke lang vej igen. Næste skridt er, at den skal reserveres. Helt konkret får du tilsendt et link til en formular, hvor du skal skrive dine personlige oplysninger. Hvis der skal stå mere end én lejer på kontrakten, vil vi også bede om oplysninger på ham eller hende. Vi skal altså have oplysninger på alle gældende lejere.

Når du har udfyldt formularen har vi alt, vi skal bruge for at udarbejde lejekontrakten. Inden dette tjekker vi op på dine oplysninger i debitorregisteret. Herefter modtager du en lejekontrakt til digital underskrift.

3. Underskriv din lejekontrakt

Når du modtager lejekontrakten, har du tre dage til at underskrive den, ellers bortfalder reservationen. Når du (og de øvrige lejere) har underskrevet lejekontrakten, bliver den automatisk sendt retur til os.

Du vil automatisk modtage den underskrevne lejekontrakt, når alle parter har underskrevet. Vi vil anbefale dig at downloade lejekontrakten, for det kan jo være, du får brug for den senere.

4. Opkrævning af depositum og forudbetalt leje

Det næste der sker i processen er, at du bliver bedt om at betale depositum, forudbetalt leje samt første måneds husleje inkl. forbrug. Det er vores administrator Newsec, som står for denne opkrævning. Og du vil modtage en mail med opkrævningen fra dem. Husk at tjekke spamfilteret. Det er også Newsec, der indkalder dig til indflytningssyn og står for nøgleoverdragelsen til din nye bolig.

Det er vigtigt, at du betaler, inden betalingsfristen udløber. Den vil stå beskrevet i den mail, du modtager fra Newsec. Lejekontrakten er endelig, når vi har modtaget din betaling.

5. Indflytning

Nu til det mest spændende punkt, og det du sikkert glæder dig allermest til: Indflytningen. Senest otte dage før du overtager din nye bolig, modtager du en indkaldelse til indflytningssyn fra Newsec. Her får du også oplyst tidspunkt for nøgleudlevering, som altid vil ske på en hverdag.

Til indflytningssynet vil vi i fællesskab gennemgå din bolig og få registreret og dokumenteret eventuelle fejl og mangler. Det er et vigtig step for dig som lejer, for på den måde er du sikret, at dit hjem er i bedst mulig stand, og at du kun har ansvaret for det slid og de eventuelle skader, du selv laver.

Du vil få nøglerne til lejemålet overdraget ved indflytningssynet.

Vi er her for at hjælpe dig

Vores vigtigste opgave er at give dig en god oplevelse med leje- og indflytningsprocessen, og har du spørgsmål vedrørende din bolig efter din indflytning, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på [email protected] eller telefon 35 15 61 58. De sidder klar mandag – fredag kl. 9.30-15.00.