Mød vores Community Manager

Vi ved, hvor meget fællesskab betyder for vores beboeres livskvalitet, og derfor gør vi meget for at bidrage til, at fællesskabet kan blomstre ude på ejendommene. Det bidrager Anne-Sophie, vores Community Manager, til.

Hun arbejder med fællesskab og beboertrivsel på UN17 Village i Ørestad. Og det er hendes helt store passion. Mød hende her!

Kom inden for i UN17 Village

Play Video
Fortæl lidt om din baggrund?

Jeg har en bachelor i Kunsthistorie fra Aarhus Universitet, og her begyndte min interesse for arkitektur og byudvikling.

Ud over dette har jeg altid haft en stor interesse for at arbejde med mennesker og skabe værdi for dem. Det ledte mig til at tage en kandidat i Oplevelsesøkonomi, hvor jeg virkelig fik lov til at dykke ned i det, jeg elsker allermest: At skabe de bedste rammer for og med mennesker, så de trives og har de bedste vilkår for at opbygge fællesskaber.

Hvad går dit job som Community Manager ud på?

Beboerne møder mig, når de skal til at finde sig tilrette i deres nye bolig. Jeg går meget op i at skabe en relation til dem og give dem en stemme, så de bestemmer kursen for og udviklingen af det område, de er flyttet ind i.

En vigtig del af mit arbejde er at give beboerne redskaberne til selv at kunne bygge videre på de rammer og de fællesskaber, vi hos Juli Living igangsætter. Mit mål er, at beboerne på sigt tager over og skaber deres egne arrangementer. Jeg tror på, at når man giver beboerne indflydelse, engagerer dem og motiverer dem, så begynder de helt naturligt at tage initiativ til at bygge relationer og fællesskaber. Det er meget inspirerende at se fællesskaber tage form og mærke, hvilken betydning det har for beboernes tilknytning til der, hvor de bor.

Hvad gør du for at skabe en god relation til beboerne?

Først og fremmest elsker jeg at være ude på ejendommene og møde beboerne. Jeg hilser på dem, interesserer mig for dem og lytter til deres historier. Jeg er faktisk virkelig positivt overrasket over, hvor meget de lukker mig ind i deres liv. Jeg tror, der sker noget, når man kommer ind bag en bygnings fire vægge, for så er man allerede inde i menneskers privatsfære. Jeg åbner også selv op, og deler lidt om mig selv. For jeg tror på at relationsdannelse kræver åbenhed fra begge parter.

Kan du komme i tanke om en oplevelse med beboerne, der har gjort særligt indtryk på dig?

Der er efterhånden mange. En god oplevelse, som går igen, er, når beboere flytter ind i UN17 Village. Det kan jo tit være stressende at flytte fra en bolig til en anden. Så jeg møder mange af beboerne på et tidspunkt i deres liv, hvor de er en smule sårbare, og måske lidt stressede. I de situationer gør jeg mit absolut bedste for at møde beboerne med venlighed, hjælpsomhed og omsorg. Og jeg har fået en del venlige og hjertevarme tilbagemeldinger på min rolle i det. Det gør mig enormt glad, at jeg kan gøre en forskel for beboerne i situationer, der kan være lidt stressede.

Hvordan ser hverdagen ud for beboerne i UN17 Village?

Det kommer naturligvis an på hvilken ejendom, man bor i. Men tanken er, at man, allerede når man træder ud fra sin dør, vil man mærke fællesskabet her. Man ser måske sin nabo sidde og nyde en kop kaffe og løfter hånden og sender en varm godmorgenhilsen afsted. Herefter tager de fleste nok på arbejde. Når man så kommer hjem, sidst på eftermiddagen, har man gode muligheder for at mødes med naboerne til en kop kaffe eller fællesspisning, hvis man vil. Man kan også nyde en rolig aften med sine nærmeste i sin private bolig.

Hvorfor synes du, at fællesskab er så vigtigt?

Fællesskab giver en følelse af tilhørsforhold og tryghed. Jeg håber, at UN17 Village bliver en tryghedszone, hvor man som beboer kan komme hjem efter en travl dag og slappe af. Jeg mener i hvert fald, de fysiske rammer lægger op til det – med smukke omgivelser og gode muligheder for at møde sine naboer.

Andet man skal vide om dig?

Udover at jeg engagerer mig for mennesker, fællesskab og ejendomme, er jeg en vaskeægte kunstnørd, hehe. Jeg elsker at læse kunstbøger og kan ikke lade være med at bemærke små finurligheder i byrum.