”Det her er bare hjemmet for mig”

Christine Støvring på 49 bor i Kronen med sine to børn Adam og Sarah samt katten Tommy, og de har boet her siden august 2023. Gennem sit liv har Christine boet mange forskellige steder, og hun fandt sig selv i en situation, hvor hun søgte ro, nærhed til naturen og ikke mindst et fællesskab med andre beboere. Hun søgte et hjem for familien, hvor de kunne blive længe.

Alt det, og mere til, føler hun, at de har fået i Kronen, beliggende i UN17 Village i Ørestad.

”Her har jeg lyst til at blive”

Christine sætter sig godt til rette i sin bløde stol og kaster et blik ud ad vinduet mod naturen, hvor eftermiddagssolen får træerne til at lyse op i gyldne nuancer. Hun vender blikket tilbage og siger:

”Det her er bare hjemmet for mig, og jeg elsker det. Allerede efter en uge følte jeg mig bare hjemme her.” Hun holder en kort pause og fortsætter:

”Det er jo en forholdsvis lille lejlighed, men den er virkelig godt indrettet. Her er bare hyggeligt, varmt og lyst – og så har jeg direkte udsyn til den vilde natur,” smiler hun.

Christine arbejder i dag som koordinator i en stor international virksomhed og har gennem sit liv boet mange forskellige steder. Hun er født og opvokset på Østerbro. Efterfølgende har hun boet nogle år i USA og New Zealand. Og så har hun boet i Nordvest kvarteret, på Amager og haft et hus i Dragør. Nu har hende og familien fundet hjemmet, der byder på alt det, de drømmer om, og planen er at blive boende her.

Beboerne vil fællesskabet her

Hele UN17 Village er skabt ud fra værdier om livskvalitet, miljø og fællesskab. Og det er synligt hvor end man befinder sig i landsbyen. Her er opført gode fællesfaciliteter, såsom tagterrasser, et forsamlingshus og gårdrum med faciliteter for alle aldre. Ligesom at Juli Living, som står for udlejningen, faciliterer fællesskabsfremmende arrangementer for beboerne. Alt dette, fordi man i dag ved, hvor meget fællesskab betyder for menneskers livskvalitet.

”Jeg kan godt lide, at der er et fællesskab her, som jeg kan dyrke i det omfang, jeg har lyst til. Og min oplevelse er, at beboerne her virkelig vil fællesskabet. Vi hilser pænt på hinanden og spørger ind til hvordan hinanden har det, og på en måde er det helt naturligt for os, for vi ved, at det er en del af Kronens koncept,” fortæller hun.

Christine fortæller også, at hun er glad for fællesarrangementerne, og hun håber på, at der kommer endnu flere i fremtiden.

”Jeg har deltaget i en række fællesspisninger, julearrangementer og fælles motionsture. Det nyder jeg, for jeg lærer mine naboer at kende,” smiler hun og fortsætter:

”Jeg håber, der kommer endnu mere fællesskab, og også andre former for fællesskaber. Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at deltage i en bogklub – og hvem ved, måske kommer jeg selv til at lave meditationssessioner for mine naboer,” griner hun.

Det bedste fra begge verdener

Uden at tøve fortæller Christine, at det bedste ved at bo i Kronen er nærheden til den rolige natur og det pulserende byliv i København.

”Jeg føler ikke, jeg går på kompromis med noget her. Jeg har den vildeste natur lige uden for min hoveddør, hvor jeg og mine børn elsker at gå ture og finde ro. Samtidig har jeg København en kort metrotur væk. Og jeg er jo en bypige, så jeg elsker, at jeg så nemt kan komme derind,” smiler hun.

”Jeg føler, jeg har fået det hele her i min skønne lejlighed,” afslutter hun.